FAQ

ToetToetFood.be is een onlineplatform waar vraag naar, en aanbod van foodtrucks bij elkaar komen. ToetToetFood richt zich met haar activiteiten specifiek op het leveren van foodtrucks aan bedrijfsfeesten, (festival)bruiloften en (verjaardags)feesten.  Daarnaast leveren wij uitsluitend aan evenementen waarbij de organisatoren op voorhand de eet- en drinkwaren afrekenen. Wij leveren dus niet aan evenementen waarbij de gasten van de desbetreffende evenementen zelf dienen af te rekenen, oftewel vrije verkoop. ToetToetFood richt zich dus niet op festivals of publieksevenementen.
ToetToetFood is een online platform met meer dan 200 onafhankelijke foodtrucks. In het assortiment van ToetToetFood zitten foodtrucks uit alle hoeken van België en het zuiden van Nederland. Daarnaast zijn de foodtrucks vaak flexibel wat betreft reistijd, al dien je hierbij wél rekening te houden met hogere reiskosten (uiteraard afhankelijk van de reisafstand). Door grote hoeveelheid foodtrucks zijn wij vaak in staat om een foodtruck bij jou in de buurt te vinden die voldoet aan jouw wensen. Via de onderstaande link kan je jouw foodtruck aanvragen en nemen wij zo snel mogelijk contact op met de foodtruck eigenaar met de vraag of zij beschikbaar zijn. http://www.toettoetfood.be/informatie-aanvragen/
Het assortiment van ToetToetFood is rijk aan diversiteit. Bovendien zijn de meeste foodtrucks vaak bereid om klanten met specifieke wensen tegemoet te komen. Zo bieden vrijwel alle foodtrucks vegetarische varianten aan van hun specialiteiten en kan er rekening worden gehouden met geloofsovertuigingen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een compleet menu samen te stellen aan de hand van je wensen!
Tijdens een event hebben foodtrucks op locatie toegang nodig tot stroom en een toilet. Vaak is er ook toegang nodig tot stromend water. Dit verschilt echter per truck en wordt, indien van toepassing, tijdig gecommuniceerd. Alle foodtrucks zorgen voor eigen bestek en toebehoren. Als je gasten zitplekken nodig hebben tijdens het eten, dien je zelf zorg te dragen voor stoelen en/of tafels. Eventueel kan ToetToetFood dit voor je regelen. ToetToetFood organiseert evenementen zowel binnen als buiten.
De prijs voor het huren van een foodtruck hangt af van diverse factoren; welke foodtruck het is, het gewenste menu, de reisafstand, het aantal gasten en de tijdsduur van je event. We raden bij voorbaat aan om rekening te houden met een minimumbedrag van ongeveer € 1000,- (dit bedrag is inclusief de chef van de foodtruck en diens gerechten). Dit heeft te maken met het minimum aantal gasten dat voor een foodtruck nodig is om uit de kosten te komen. We gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit en stimuleren het gebruik van verse producten en geen diepvries ingrediënten. Daar komt een bepaald prijskaartje bij!
Met onze ervaring,  gecombineerd met de details van je event, adviseren wij jou over het optimale aantal foodtrucks die je nodig hebt. Wil je liever tóch meer foodtrucks inschakelen dan ToetToetFood adviseert? Geen enkel probleem! Houd hierbij wél rekening met het budget, want elke truck werkt met een minimale afname.
Via de onderstaande link kan je jouw foodtruck aanvragen. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in. Zodra wij jou aanvraag ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om details, mogelijkheden en een prijsindicatie te bespreken. http://www.toettoetfood.be/informatie-aanvragen/
Je zult merken dat de indicaties niet onder een bepaald bedrag uitkomen, ook al geef je een laag aantal gasten op. Dit heeft te maken met het minimum aantal gasten dat voor een foodtruck nodig is om uit de kosten te komen. Indien zij (en ToetToetFood) dit minimum niet hanteren, is de kans groot dat de foodtrucks verlies draaien. Om dit te voorkomen, raden wij boekers met een laag aantal gasten aan het menu aan te vullen met nagerechten en/of drankjes.
Foodtrucks die een prijsindicatie hebben afgegeven, zullen de opgegeven datum vasthouden tot aan vijf werkdagen vanaf de datum van afgifte. Als je binnen deze vijf werkdagen je boeking niet definitief vastlegt, zijn zij genoodzaakt om de datum weer vrij te geven voor het aannemen van eventuele nieuwe boekingen. Een foodtruck wordt pas als ‘geboekt’ beschouwd als de offerte van ToetToetFood is geaccepteerd en de aanbetaling van 50% door ons is ontvangen. Wij raden je daarom aan om niet te lang te wachten met het nemen van een beslissing. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de door jou gekozen foodtruck op jouw event komt te staan.
Op het moment dat je je foodtruckboeking definitief vastlegt, vragen wij om een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag. Vervolgens zal ToetToetFood deze aanbetaling verrekenen op de eindfactuur; maar dit gebeurt pas na afloop van jouw event, om er zeker van te zijn dat alles compleet naar wens is verlopen.
De door jou geboekte foodtrucks zijn voorbereid op het aantal opgegeven gasten. ToetToetFood kan geen garantie afgeven dat een foodtruck in staat is om extra gasten van eten te voorzien, tenzij de foodtruck van tevoren heeft aangegeven hiermee te kunnen werken. Als een foodtruck ingericht is om extra gasten te bedienen, worden de extra afgenomen producten op de eindfactuur doorberekend.
Wanneer je besluit om je event te verzetten, gaan wij ons best doen om ervoor te zorgen dat de door jouw gekozen foodtruck op de nieuwe datum beschikbaar is. Als dit niet mogelijk is gaat de annuleringsregeling van ToetToetFood van kracht. Voor meer informatie over deze annuleringsregeling: neem contact met ons op.
Ja, elke foodtruck kan een X aantal vegetarische gerechten maken of bijvoorbeeld halal vlees.
Voordat het evenement plaats vindt wordt dit nagevraagd bij de opdrachtgever en vervolgens doorgegeven aan de foodtruckeigenaar.
Een foodtruck heeft een minimaal aantal gasten/gerechten nodig om uit de kosten te komen en dus geld te verdienen. ToetToetFood organiseert daarom alleen events voor 50 of meer personen.
Wie de onderstaande link kan je je foodtruck inschrijven. Volg het inschrijfformulier zorgvuldig en ToetToetFood beoordeelt of jouw foodtruck wordt toegelaten op de website. http://www.toettoetfood.be/foodtruck-inschrijven/
Van alle inschrijvingen vragen we dat zij:

• tenminste 2 wielen hebben!

• een origineel concept hebben

• werken met verse producten (ToetToetFood is een groot voorstander van duurzaam en biologisch eten)

• foto’s aanleveren zonder webadressen en telefoonnumers en van voldoende kwaliteit

• standaard marktkramen, friet- en dönerwagens etc. zullen na ontvangst van een complete aanmelding worden goedgekeurd of afgewezen. ‘Look and feel’ van de foodtruck is hierin een belangrijk onderdeel